Botta Caffe Vrchlabí

Denní menu

Polední nabídka

11:00 - 15:00

..........................................

Polévky

..........................................

Gulášová

0,25/0,35l

55,-/65,-
Špenátový krém

0,25l / 0,35l / s kokosovým mlékem, česnekem, zázvorem a máslovými krutony

55,- / 69,-
..........................................

Předkrmy

..........................................

Tygří krevety

120g / (vyloupané) pečené s čerstvým zázvorem, česnekem a bílým vínem, podávané se salátovou garniturou s řasou Wakame, česnekovým Aioli a bylinkovou bagetou

185,-
Hovězí carpaccio

80g / s bazalko-ořechovým pestem, hoblinkami sýru Grana Padano, opečenou limetou, kapary a toastem

185,-
..........................................

Hlavní chody

..........................................

Menu 1

180g / "Pštrosí vejce" - vajíčko pečené v mletém vepřovém mase podávané s nastavovanou bramborovou kaší, šťávou z výpeku a kyselou okurkou

195,-
Menu 2

180g / Karbanátek z uzené krkovice s uzeným sýrem gouda a bylinkami, pečená brambora s česneko-bylinkovým tvarohem a malá salátová garnitura s dressingem a semínky

245,-
Menu 3

1/4 / Pomalu pečená kachní 1/4 podávaná s dušeným červeným jablečným zelím s brusinkami, silnou kmínovou šťávou z výpeku a variací domácích knedlíků

255,-
Menu 4

160g / Pečená vepřová panenka plněná sušenými švestkami se slaninou, brusinkové demi glace, bramborové krokety a snopek pečených fazolových lusků

265,-
..........................................

Extras

..........................................

Extras 1

350/150g / “Trhačka” Trhané vepřové a hovězí maso dušené v naší BBQ marinádě zapečené v tortille se sýry gouda a čedar podávané se salátkem z mladého zelí s křenem a créme fraiche, malá porce hranolek

285,-
Extras 2

200g / "Oheň" - Hovězí medailonky ze steakového masa z farmy od Basařů se smetanovou omáčkou s cibulí a čerstvým chilli ala Krakonošův oheň, nočkem zakysané smetany a fritovanými bramborovými kroketkami

295,-
Náš tence krájený Gravlax

200/80g / (marinovaný losos) na opečené focaccie s hořčico-medovým dipem s koprem, smažené kapary, microgreens, zelený olej

225,-
"BUVOL“ burger

180g / mletý hamburger z buvolího masa s opečenou anglickou slaninou, sýry gouda a čedar v naší bulce s čerstvou zeleninou, kyselou okurkou a dipem z medvědího česneku se sýrem Gran Moravia

235,-
Opečená pražská šunka

180g / na dušené jarní zelenině s krémem z medvědího česneku a bramborovou gratinkou s parmazánem

275,-
Krevety (vyloupané) pečené se sezamem

350/150g / a bylinkovým máslem na směsi listových salátů s mango-citrusovým dressingem, čerstvou zeleninou, krevetovým chlebem, řasou wakame a arašídovým dipem

285,-
Filet pražmy královské

150g / na zeleném bramborovém pyré s máslovými hráškovými lusky, pečenými rajčátky, limetou, dipem z medvědího česneku a mladými výhonky

325,-
Jehněčí pečínka

200g / na víně se špenáto-žemlovým knedlíkem s pancettou, snopkem fazolých lusků a tymiánovou šťávou

345,-
„Dezert“

Ananasové rolky s citrusovým mascarpone, ovocným ragú, kokosovou zmrzlinou, naší cukrovou vatou a passion fruit makronkou

155,-
V.I.P.